Πιστοποίηση κατά
ISO 9001:2015
Μεγάλη γκάμα και λύσεις
ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
#Κορυφαία ποιότητα
ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως διατηρώ τη μπαταρία μου όσο το δυνατόν περισσότερο;

Γιατί οι... μπαταρίες του πλανήτη δεν πρέπει να αδειάσουν ποτέ.

Την μπαταρία του αυτοκινήτου σας δεν την παντρεύεστε εφ’ όρου ζωής, ώστε να δεθείτε συναισθηματικά μαζί της. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να την αλλάξετε. Αλλά ο χρόνος που θα έρθει αυτή η στιγμή μπορεί να επιμηκυνθεί αρκετά, αν ακολουθήσετε κάποιες απλές συμβουλές για τη σωστή συντήρησή της.
 
Αν πρόκειται να αφήσετε το αυτοκίνητό σας για μεγάλο διάστημα σε ακινησία, αφαιρέστε την μπαταρία και διατηρήστε σε έναν φορτιστή-συντηρητή μπαταριών. Και την προστατεύετε με αυτόν τον τρόπο και παραμένει φορτισμένη όταν χρειαστεί να την τοποθετήσετε πάλι στο αυτοκίνητο.
 
Αν η δουλειά σας είναι κοντά στο σπίτι και οι πιο συχνές διαδρομές που κάνετε, είναι μικρής απόστασης, η μπαταρία σας δεν προλαβαίνει να φορτίσει επαρκώς. Γι’ αυτό φροντίστε κάθε τόσο να κάνετε μια μεγαλύτερη διαδρομή έτσι ώστε να η μπαταρία να φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα φόρτισης μέσα από το δυναμό του αυτοκινήτου. Μπορεί να είναι μια ωραία ευκαιρία για ένα ταξίδι στη φύση.
 
Μην είστε αφηρημένοι. Σίγουρα έχετε πολλά στο μυαλό σας κι αυτό μπορεί να σας οδηγήσει να ξεχάσετε κάτι αναμμένο, όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητο. Κάποιο φως ή το ραδιόφωνο για παράδειγμα. Γι’ αυτό κάντε το συνήθεια να σβήνετε τα πάντα όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητο, αν δεν θέλετε να οδηγηθείτε στην αντικατάσταση της μπαταρίας σας.
 
Να ελέγχετε την τάση της μπαταρίας ώστε να είναι πιο αποδοτική. Η τάση δεν πρέπει να πέφτει κάτω από τα 12.3 Volt, γιατί τότε χρειάζεται φόρτιση.
 
Καθαρίστε συχνά την επιφάνεια της μπαταρίας με ένα υγρό πανί ή αντιστατικό (ποτέ στεγνό). Η επιφάνεια της μπαταρίας πρέπει να παραμένει στεγνή και καθαρή, ειδικά στους πόλους και τα κλιπ, τα οποία μπορεί να διαβρωθούν αν παραμείνουν για καιρό εκτεθειμένα σε υγρασία. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάτε να φοράτε πάντα προστατευτικά ρούχα και προστατευτικά γυαλιά, πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας.
 
Εκτός από τα παραπάνω, ο χρόνος ζωής της μπαταρίας σας είναι άμεσα συναρτώμενος από την καλή συντήρηση του αυτοκινήτου σας. Φροντίστε τακτικά τα σέρβις, διατηρήστε σε καλή κατάσταση το αυτοκίνητο και αυτό θα σας ανταμείψει, αφού σε ένα μη επαρκώς συντηρημένο αυτοκίνητο το ανώτερο που μπορεί να κρατήσει μια μπαταρία είναι δύο με τρία χρόνια, ενώ αντίθετα σε ένα καλά συντηρημένο αυτοκίνητο που κινείται διαρκώς, ο χρόνος ζωής αυξάνεται στα 4 με 6 χρόνια.
 
Ο τρόπος οδήγησης παίζει επίσηςσημαντικό ρόλο στη διάρκεια μια μπαταρίας. Είπαμε πριν να μην είστε αφηρημένοι, όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητο.
 
Είναι σημαντικό να μην είστε και νευρικοί κατά την οδήγηση. Ένας νευρικός οδηγός βάζει σε κίνδυνο την υγεία του, αλλά και την μπαταρία του αυτοκινήτου του.
 
Τέλος αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, μην κινείτε το αυτοκίνητό σας σε ακραίες καιρικές συνθήκες, παγωνιά ή καύσωνα, αφού ο καιρός επηρεάζει πόσο… καιρό θα κρατήσει η μπαταρία σας.
About the author

Leave a Reply